groepsfoto Toyota holvoet

Over ons

Wij zijn Toyota Holvoet, dé Toyota-verdeler voor Dendermonde en omstreken sinds 1966. Wij waren destijds één van de pioniers die als eersten het Japanse merk Toyota bekendheid zouden geven, hier in de Denderstreek. Niemand had ooit gedacht dat Toyota 50 jaar later zou uitgroeien tot één van de meest gerenommeerde autoconstructeurs ter wereld. Wat zijn wij fier dat wij daar deel van mogen uitmaken.

Kom langs in onze showroom

Wij staan voor je klaar

In onze showroom kies je, in een aangename en ontspannen sfeer, uit het volledige gamma Toyota personenwagens, industriële voertuigen, 4×4-voertuigen of Toyota Classics.

Twijfel dus niet langer en kom de geur van nieuwe auto opsnuiven! Bij ons geen saaie feiten, maar professioneel advies van autospecialisten die weten waarover ze het hebben. Neem zelf het stuur in handen en ervaar wat écht rijplezier is. Tot snel!

1950

Koningin Astridlaan

Gelegen op de St-Gillislaan, tussen viaduct en Kerkplein, was de garage Holvoet ooit gevestigd. De inwoners van St-Gillis weten dat dit later de alombekende bakkerij Muyshondt zou worden.

De geschiedenis van de garage begon feitelijk met een garage aan het Sasken, waar vader Emiel olie en smeermiddelen verkocht. Emiel Holvoet was afkomstig uit Moeskroen en leerde zijn vrouw kennen toen hij met een carrousel op de Dendermondse kermis kwam staan. Eenmaal gehuwd stapte vader over in de garagebranche.

De echte autogarage kwam er begin jaren ’50 op de St-Gillislaan. Vader Emiel verkocht er toen DKW motoren en tweedehandswagens. In 1959 verhuisde de garage naar de Heirbaan.

1959

Brusselstesteenweg (Heirbaan)

In de beginjaren verkocht de garage DKW-voertuigen, bood ze garagediensten aan en had ze een ARAL-benzinestation. In de golden sixties vonden de Japanse automerken het Europese vasteland. Van 1959 tot 1967 verkochten we vooral DKW. Eind 1966 begonnen we met Toyota. Er waren toen slechts 6 dealers in België.

Later namen de broers Claude en Dominique Holvoet de garage over. Dominique werd verantwoordelijk voor de verkoop en administratie, terwijl Claude zich bezighield met het werk in de werkplaats.

1967

Weg met de benzinepompen

In 1967 maakten de benzinepompen plaats voor een eerste toonzaal met ruimte voor drie wagens. Eind jaren ’80 werd de capaciteit van de toonzaal vergroot tot zeven wagens. De garage groeide daarna gestaag verder.

1998

Verhuis naar Hoogveld

Op 4 juni 1998 verhuisden we naar het industrieterrein Hoogveld in Dendermonde.

Na bijna veertig jaar verdween de garage uit het straatbeeld van Sint-Gillis Dendermonde om te verhuizen naar een splinternieuwe en moderne garage op het industrieterrein Hoogveld. De nieuwe garage bood veel meer ruimte, een ruimere keuze en veel meer parkeergelegenheid.

Samen met zijn echtgenote Mireille Matthys staat Dominique Holvoet nu in voor het runnen van de garage. Op 6 juni opende de nieuwe garage haar deuren. De showroom biedt plaats aan een 20-tal voertuigen, zodat elk model uitgebreid kan worden tentoongesteld. De werkplaats is uitgerust met de laatste nieuwe apparatuur, waarmee een nog betere service kan worden geboden.

2019

Uit de hand gelopen passie leidt tot nieuwe afdeling oldtimerservice

In 2019 sloeg de passie voor oldtimers over op Dominique en zijn vrouw Mireille. Ze hebben zelf ook een aantal oldtimers in hun collectie en ze kregen steeds meer vragen van klanten om hen te helpen met het onderhoud of de restauratie van hun oldtimers.

Om aan die vraag te voldoen, openden ze in 2019 een nieuwe afdeling oldtimerservice. Deze afdeling is in staat om oldtimers van alle merken en modellen te onderhouden en te restaureren. Het team van specialisten beschikt over de nodige kennis en ervaring om oldtimers in topconditie te houden.

De nieuwe oldtimerservice-afdeling is een mooie aanvulling op de activiteiten van de garage Holvoet. Ze weten dat er in de regio veel vraag is naar deze diensten en willen hun klanten de best mogelijke service bieden; hoe oud het beestje ook is.

1 / 5